Jari Vesterinen

Klikkaa kuvaa

Puolanka-kokoelma

Puolanka on yksi harvoista paikoista Suomessa, josta löytyy korkeanpolton savea lähellä maan pintaa. Kesällä 2022 olin kaivamassa kaoliinisavea Puolangan Pihlajavaaralla. Tämä kaoliinisavi on ollut päämateriaali lähes kaikissa teoksissa.

Kaikki teokset on valmistettu käyttäen kotimaisista savilaatuja: erilaisia kaoliineja Puolangan Pihlajavaaralta ja kaoliinia Virtasalmelta, kivitavarasavea Taivalkosken Metsäkylän Saarijärvestä ja matalanpolton punasavia Korian tiilitehtaalta, Someron Kultelasta ja Kemiönsaaren tiilitehtaalta. Kaikki teokset on poltettu vuoden 2022 aikana Lasi- ja keramiikkakeskus Kuun suurella, puupolttoisella anagama-uunilla. Kaikki teosten lasitteet ja pintastruktuurit ovat luonnollisia tuhkalasittteita, eli ne ovat syntyneet uunissa liekin ja polttopuista syntyneen tuhkan aikaansaamina.

Keraamikko Katja Seppinen on korjannut kahden teoksen pohjassa olevat halkeamat kintsugilla, eli kultakorjauksella.  Kintsugi on Japanissa 1500-luvulla kehittynyt taidekäsityön muoto. Tärkein kintsugin materiaali on orgaaninen, hitaasti kovettuva urushi-puun lakka. Loppuviimeistelyssä on näissä töissä käytetty kullan sijaan messinkiä. Katja Seppinen on opiskellut kintsugi-tekniikoita myös Japanissa paikallisten mestareiden opissa.

Jari Vesterinen
jari.veste@gmail.com
050 575 4353
www.ckuu.fi

CV 

Lataa tästä

Lehdistökuvat

Jälki

Litistynyt yksityiskohta