Keanne van den Kreeke

Keanne van de Kreeke henkilökuva
Keanne van de Kreeke teos Opening_Eyes

Keanne van de Kreeke

 

Hollannissa syntynyt, 1999 Suomeen muuttanut Keanne van de Kreeke on herkkäsyinen taiteilija, jonka töissä mielikuvitus antaa arjelle siivet. Van de Kreeke toimii kuvittajana, kuvataiteilijana sekä erilaisissa yhteisötaideprojekteissa. Hänen töitään voi nähdä niin satukirjoissa, oppimateriaaleissa kuin julkisessa paikoissa niin kuin teatterissa.

Van de Kreeken taide syntyy arjesta, unelmista, naiseudesta, luonnosta ja mielikuvituksesta, ja siinä on aina jotain melkein maagista. Teosten maailmassa on rauha, läsnäolo ja luonnosta kumpuava elämänvoima. Hän tavoittaa ihmisen yhteyden johonkin suurempaan: luontoon, sisimpään, elämän kulkuun, aikaan. Mukana on kuitenkin myös häivähdys varjoa: ulkopuolisuus.

 

”Herkkä, elävä, kerroksellinen”

Keanne käyttää akvarelleja, akryylivärejä, kyniä, ecoline, tusseja ja pastellivärejä uudella tavalla.

Hänen töissään avautuu lämmin ja suvaitsevainen mielikuvituksen maailma. Sellainen, jossa asioita voi katsoa uudella tavalla. Usein teokset lähtevät arjen pienistä yksityiskohdista, jotka mielikuvitus nostaa toiselle tasolle.

Metsän kätköissä, vihreyden keskellä syntyy yhä persoonallista, helposti lähestyttävää taidetta.

 

“Toivon, että taide tuo rohkeutta katsoa asioita eri perspektiivistä ja hyväksyä eri tapoja nähdä ja tehdä asioita. Aina tarvitaan uusia näkökulmia, vaikka usein haluaisimme, että asiat pysyisivät samanlaisina.”

http://www.keanneillustrations.com/

Lataa CV

Lehdistökuvat

Opening Eyes